Adatkezelési tájékoztató


Az adatkezelő
Neve:Avers Fiber Kft
Elérhetősége: avers@avers.hu
Hivatalos levelezési cím: 2541 Lábatlan, Rákóczi u. 286.
Adatkezelő honlapjának címe: www.avers.hu
Cégjegyzékszám: 11-09-019229
 
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.
 
Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk? 
 
1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkra kihelyezett űrlapon keresztül 
 
Ha a www.avers.hu oldalon kihelyezett „Kapcsolat” gombra kattintasz, találni fogsz e-mail címeket. Ezeken a címeken keresztül küldhetsz nekünk üzeneteket. Ugyanígy kapcsolatfelvételt kezdeményezhetsz velünk a www.internetepitoanyag.hu webáruházunk regisztráció gombján keresztül.
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
 
Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk neked, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról tudd felvenni velünk a kapcsolatot. A neved és az e-mail címed megadását kérjük, hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, üzeneted semmiképp sem jelent feliratkozást hírlevelünkre. 
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
Az üzeneted a saját postafiókunkban landol. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk. 
 
Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
 
Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@aversfiber.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
 
2. Ajánlatkérés a webáruházunkra kihelyezett űrlap segítségével
 
Ha a www.internetepitoanyag.hu oldalon online szeretnél vásárolni, az itt található „Regisztráció” menüt kell először megnyitnod és kitöltened. Ezután el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatót.
 
Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?
 
Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk neked, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról tudd felvenni velünk a kapcsolatot és onnan rendelj termékeink közül. A neved, az e-mail címed, a telefonszámod megadását kérjük. Az üzenet mezőt nem kötelező kitölteni. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy részletet ajánlatot küldhessünk neked, a kérésednek megfelelően.
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
Az üzeneted a saját postafiókunkban landol. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, nem fogadod el ajánlatunkat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.
 
Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
 
Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@aversfiber.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
Mi történik, ha elfogadod ajánlatunkat?
 
Ha ajánlatunkat elfogadod, eredeti üzenetedet iktatjuk, elhelyezzük a saját papír alapú mappádban, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.
 
3. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet
 
Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül az info@aversfiber.com vagy az avers@avers.hu e-mail címre küldesz üzenetet, vagy bármely e-mail címre, amelyet kollégáink használnak és már a tudomásodra hoztuk, így kezeljük adataidat:
 
Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
 
Nyilvános elektronikus levelezési címünkre, vagy a kollégáink által használt e-mail címekre közvetlenül is küldhetsz üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a neved, az e-mail címed és minden további személyes adatodat, amelyet az üzenetben elhelyezel (pl. foglalkozásod, telefonszámod, fényképed az aláírásodnál). A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, nem fogadod el ajánlatunkat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.
 
 
4. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával
 
Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
 
A honlapunkra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogjuk a telefonszámodat. Valószínűleg bemutatkozol, így a nevedet is megismerjük. Ez mindenképpen szükséges adat, ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogadunk. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont. 
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 14 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások.
 
Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
 
Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@aversfiber.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszámod egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.
 
Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?
 
Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámodat felírjuk a saját, iktatott mappádra, elmentjük a telefonunkra, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk. 
 
5. Számlázási kötelezettségünk teljesítése
 
Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
 
Számláinkat papír alapon állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázi név, számlázási cím.
Ha a papír alapon kiállított számlát e-mailen, szkennelve is szeretnéd megkapni, az e-mail címedre is szükségünk van.
Amennyiben számláinkat átutalással kérjük kiegyenlíteni, a bankszámlakivonat tartalmazza a nevet és a bankszámlaszámot.
Jogi kötelezettségünk a számlázás, kénytelenek vagyunk elkérni ezeket az adatokat. 
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
A tárolás időtartama nem a mi döntésünk, jogszabály írja elő, hogy a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.   
 
Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?
 
Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.
 
6. Szolgáltatásaink teljesítése
 
Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
 
Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataiddal: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási név, számlázási cím.
Ha írásbeli megállapodást kötünk, további személyes adatokat is elkérünk: kapcsolattartó neve, e-mail címe, telefonszáma, levelezési cím, bankszámlaszám.
Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az általad megrendelt szolgáltatás teljesítése. 
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
A tárolás időtartamát nem tudjuk pontosan meghatározni, mert függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adataidat. 
 
Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?Szolgáltatásaink természetéből fakad, hogy tudnunk kell, kivel kötünk szerződést akár szóban, akár írásban. Ha nem ismerjük a kért adatokat, a szerződéskötés elmarad és töröljük minden adatodat a rendszereinkből.
 
 
7. Együtt dolgozunk másokkal
 
A teljesség igénye miatt szót kell ejtenünk róla, hogy kezelünk személyes adatokat abból a célból is, hogy konzultáljunk hasonló területen dolgozó szakemberekkel, segítséget kérjünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk. Néha az ő munkavállalóikat is zavarjuk. 
 
Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
 
Partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. Nem ritka, hogy eleve foglalkozás szerint kerülnek elmentésre ezek a nevek a telefonunkban, pl. szakértő Erzsi, vagy marketinges Máté, szövegíró Juli. Ezeket az adatokat vagy egy névjegykártyáról, vagy egy levélből, esetleg honlapokról gyűjtöttük be. A mindennapi munka életszerű kivitelezése a célunk az adatkezeléssel. 
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
Hosszú távú, de időszakos üzleti kapcsolat fennállásáig, vagy törlési kérelemig.
 
A jogos érdek miatt
 
A személyes adatokat felülvizsgáltuk, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével egyáltalán nem sértjük partnereink magánszféráját.  Ha valaki nem szeretné a partnereink közül, hogy felhívjuk, írjunk neki, szakmai vagy üzleti kérdésben, egyszerűen megszakítjuk az üzleti kapcsolatot és töröljük az adatokat. 
 
8. Elektronikus megfigyelő rendszert üzemeltetünk 
 
Személyesen is találkozhattunk  az irodáinkban,üzleteinkben ahol kültéri és beltéri elektronikus megfigyelő rendszert üzemeltetünk. 
 
Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
 
Irodánk vagyonvédelme érdekében elektronikus megfigyelőrendszert üzemeltetünk, így az irodánkba látogató személyek is felvételre kerülnek. A kamerarendszer által rögzített képmást hozzájárulás alapján kezeljük. A figyelmeztetést kihelyeztük a bejárati ajtóra, ha valaki belép az irodába annak tudatában, hogy róla kamerafelvétel készülhet, a belépést ráutaló magatartásnak tekintjük.
 
Rögzített felvétel készül mindenről. Ráutaló magatartásnak vesszük, ha a tájékoztatás elolvasása után is a helyiségben marad vendégünk. Aki nem szeretné, hogy videofelvétel készüljön róla az irodánkban, annak sem tesszük lehetetlenné szolgáltatásaink elérését. Kívánságra lehetőséget teremtünk  egy beszélgetésre a felügyelt térrészen kívűl.
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
A videorögzítő szoftwer a videorögzítésre rendelkezésre rendelkezésre álló tárhely betelése után a legrégebbi felvételt felülírja. Így kb. egy hét után a korábbi felvételek automatikusan törlődnek. 
 
Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
 
Egyszerűen, szóban vagy írásban, telefonon vagy e-mailen. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. A hozzájárulásod visszavonását követően töröljük a rólad készült felvételt, feltéve, hogy nincs más jogalapunk a felvétel megtartására, így például az nem szükséges jogi igényünk előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez. 
 
9. Van Facebook üzleti oldalunk
 
Az oldalra ugyan belinkeltük az adatkezelési tájékoztatónkat, de nem látjuk biztosítottnak személyes adataid megfelelő kezelését. Privát üzenetet nem fogadunk az oldalon. Kérünk, ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, hivatalos csatornáinkon keress minket, a fent már részletezett módokon. Például küldj üzenetet honlapunkon keresztül, vagy közvetlenül a levelezési címünkre, de hívhatsz is minket! 
 
Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
 
Ha kedveled oldalunkat a neveden kívül a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat látjuk, hozzájárulásod alapján. A felület üzemeltetésének célja szolgáltatásaink népszerűsítése, szakmai anyagok és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.  
 
Néha kiemelünk egy-egy bejegyzést az oldalon, ami azt jelenti, hogy fizetünk érte, hogy még több emberhez eljussanak a bejegyzéseink. Ezekben az esetekben is látni fogjuk, ha kedveled vagy nyilvánosan osztod meg a bejegyzést, sőt a hozzászólásaidat, hozzájárulásod alapján. 
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
Különösebben nem őrizzük, nem ez a pontos kifejezés rá. Van egy felület, amin mi vagyunk az adminisztrátorok, de te rendelkezel alapvetően mindenről. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neved az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén ez az időpont hamarabb bekövetkezik, mint ahogy te döntöttél róla, mert a moderálási jogot fenntartjuk magunknak.
 
Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
 
Kattints a „Mégsem tetszik ez az oldal” gombra! A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. 
 
 
10. Elvileg tudunk küldeni hírlevelet
 
Honlapunkon van feliratkozási lehetőség reklámot is tartalmazó hírlevelünkre. A valóságban még nem küldtünk hírlevelet, de ez nem lesz mindig így. Feltett szándékunk írni nektek néhány szívhez szóló üzenetet az adatvédelmi változásokról. 
 
Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
 
Hírlevelünkre a neved és az e-mail címed megadásával tudsz feliratkozni. Ezeket az adatokat hozzájárulásod alapján kezeljük, abból a célból, hogy értesítsünk a legfrissebb információkról, szakmai hírekről. Úgy sejtjük, sok-sok apró változás lesz még az adatvédelem területén, ahogy formálódik a gyakorlat, ezekről szeretnénk hírt adni nektek. 
 
Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
 
Leiratkozásig. 
 
Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
 
Kétféle módon. Látogass el honlapunk nyitó oldalára és nyomj rá a „Leiratkozom” gombra! Vagy hírlevelünk végén találsz egy linket, amelyre, ha rákattintasz, ugyanezt az eredményt éred el. 
 
11. Sütiket is kezel honlapunk 
 
A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.
 
 
Oldalunkon egyetlen sütit helyeztünk el, mégpedig a sütit elfogadó sütit (ehhez nem kell hozzájárulás). Mégis kihelyeztünk egy süti elfogadó sávot is, de csak azért, nehogy szó érje a ház elejét, és pont nálunk maradjon le az oldalról az a rendkívül fontos sáv, amelynek eltörlésére a jövőben alappal számítunk.
 
Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngésződben a sütiket. A Google Chrome rendszerében kattints a honlapunk neve melletti lakatra (bal oldalon). Legördül egy sáv, amelyben látni fogsz egy teasüteményre hasonlító ikont. Mintha egy kekszbe már beleharapott volna valaki, pont úgy néz ki. Ha ezt megnyitod, nyomon követheted, hogy melyik oldal, milyen sütit telepít a gépedre és egyesével ki tudod iktatni őket.
 
Oldalunk szerencsére mobiltelefonon is jól működik. Ha mobilon keresztül ismerkedsz a cikkeinkkel, szolgáltatásainkkal, szintén ki tudod iktatni a sütiket, pl. Safariban a Beállítások, Safari, Összes süti blokkolása parancsokra kattintva.
 
Összefoglalva: mi nem gyűjtünk rólad személyes adatot sütiken keresztül, más rendszerek viszont igen, de ezeket uralhatod, irányíthatod. 
 
12. Más marketing tevékenységet nem folytatunk honlapunkon 
 
Honlapunk nincs összekötve más rendszerekkel, követő kódot nem ágyaztunk be. 
 
Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?
Tárhelyszolgáltatás
 
www.avers.hu: Atw Internet Kft.  Cím: Budapest, Esztergomi út 66, 1138
Telefonszám: (1) 600 0289 illetve 
 
www.internetepitoanyag.hu: UNAS Online Kft. H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15
E-mail:unas@unas.hu, Telefonszám:+36-99/200-200 
 
(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, elvi lehetőség valamennyi személyes adat megismerésére a szerver karbantartási munkálatok, vagy a távoli felügyeleti tevékenységük során. Az elvi lehetőség nem azt jelenti, hogy bármit megnéznek, azért dolgozunk velük, mert megbízható csapat. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk.
 
Könyvelés
 
Ilkonto Kft. Esztergom, Jókai Mór u. 8, 2500, Telefonszám: (33) 500 105
 
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk.
 
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz. Egyedi adatfeldolgozói szerződést nem kötöttünk.
 
 
Adattovábbítás harmadik országba:
 
Elektronikus levelezésünket a Google LLC (“Google”) biztosítja; székhelye: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok. A Google adatvédelme, adatbiztonsága megfelel a PRIVACY SHIELD FRAMEWORK-nek.
 
 
Mindent biztosítunk, amihez jogod van
Ha a fentieket alaposan átolvastad, láthattad, hogy a következő személyes adatkategóriákban találkozhatunk személyes adatokkal:
 
neved, e-mail címed, telefonszámod, számlázási neved, számlázási címed, foglalkozásod vagy fényképed (ha a leveleid végén megjeleníted), bankszámlaszámod, levelezési címed, hozzászólásaid különböző felületeken, esetleg videófelvétel rólad.
 
Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:
 
Hozzáférés a személyes adatokhoz
Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb. 
 
Helyesbítéshez való jog
Ha elírtuk a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Kérésedre sem módosítjuk a leveled végén elhelyezett fotót, amit köszönünk, jó dolog archoz kötni a levélírót. Ha valakinek átadtuk a személyes adataidat, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell. 
 
Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog
Kérned sem kell, magunktól töröljük indokolatlan késedelem nélkül az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.
 
Ha jogalap nélkül kezeltünk rólad egy személyes adatot, ami nehezen elképzelhető, szintén törölni fogjuk.
 
Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhatsz, törlés lesz a vége gond nélkül.
 
Személyes adatot nem hozunk nyilvánosságra, ezért az elfeledtetéshez való jogot nehéz értelmezni nálunk. Nem lehet tudni, mit hoz a jövő, ha mégis előfordulna, mert mondjuk névvel adsz rólunk klassz véleményt, vagy kiteszünk egy közös fotót a közös munkáról, majd később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk neked. 
 
Személyes adatok korlátozásához való jog
Ha úgy gondolod, nem kezeljük pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.
 
Azt már írtuk, elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljünk rólad személyes adatot, de ha mégis, törlés helyett a korlátozást is kérheted.
 
Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.
 
Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.
 
Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen
Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja. Kedves Partnereink! Mindannyian tudjátok hol értek el minket, a tiltakozásokat is oda várjuk.
 
Adathordozhatóság
Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Hm… tekintve, hogy milyen kevés adatkategória jöhet szóba (név, e-mail cím, telefonszám, esetleg hozzászólás), gyanítjuk, nem tőlünk várod a megoldást. Ha mégis, nagyon szívesen átadjuk neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat 
 
Automatizált döntéshozatal
Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya. 
 
Elrontottunk valamit?
Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, ügyfélszolgálatunk örömmel segít és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetedet: aver@avers.hu
 
Ha nem velünk szeretnél társalogni, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:  http://birosag.hu/torvenyszekek ).
 
Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).
 
Automatizált döntéshozatal
Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk. Profilalkotást sem. 
 
A megfelelő biztonság
Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettükk a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.
 
Ugyanígy nagy figyelmet fordítunk a papír alapon tárolt dokumentumaink biztonságára.
 
Honlapunk, tárhelyünk és szerverünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik. Tanúsítványok, jogtiszta szoftverek, vírusírtók, bonyolult jelszavak adottak, így fordulhat elő, hogy néha magunkat is kizárjuk a rendszerből.
 
A fizikai védelem is adott: rács a bejárati ajtón, riasztó berendezés, távfelügyelet, elektronikus megfigyelőrendszer.
 
 
Egyéb rendelkezések
Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be, szintén átírjuk, kiegészítjük, még hosszabbá tesszük.
 
Lábatlan, 2018.05.23.
 
 
 
 
Pontos jogalapok és FORRÁSOK
 
Mindenki tudja, hogy érthetően kell megfogalmazni a tájékoztatást, ezért a végére hagytuk a részletes jogalapok ismertetését. A 3. pontban felsorolt tevékenységeinkhez ezeket a pontos jogalapokat bogarásztuk ki. Szabad másolni, ha ti is ugyanezeket a tevékenységeket folytatjátok!
 
Kapcsolatfelvétel a honlapunkon és web áruházunkon keresztül
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
 
Ajánlatkérés és ajánlatadás a honlapunkon és web áruházunkon keresztül
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
 
Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
 
Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
 
Számlázási kötelezettségünk teljesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit; továbbá a 175. § (2) bekezdés a) pont- e-számla hitelesítésének kérdéseit részletezi.
 
Szolgáltatásaink teljesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) ÉS a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 6:58. § (A szerződés a felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozata, amelyből kötelezettség keletkezik a szolgáltatás teljesítésére és jogosultság a szolgáltatás követelésére.)
 
Együtt dolgozunk másokkal
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek.
 
Elektronikus megfigyelő rendszert üzemeltetünk
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás (látogatóinkra vonatkoztatva).
 
A személy – és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXIII. törvény 31. §-a, 28. § (1) bekezdés c)-d) pontja rendelkezik az elektronikus megfigyelőrendszer részletszabályairól és a tájékoztatás módjáról.
 
Elvileg tudunk küldeni hírlevelet
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pont, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdésével összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás, a kérhető adatok: név és e-mail cím.
 
Sütiket is kezel honlapunk
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
 
 
Tájékoztatónk készítése előtt elolvastuk az összes jó tanácsot ezekből a forrásokból:
 
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és
http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf
 
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)
 
a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
 
 
a NAIH tájékoztatója a webáruházakra vonatkozó adatvédelmi követelményekről
http://naih.hu/files/2017-02-17-webaruhaz-tajekoztato-NAIH-2017-1060-V.pdf
 
a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);
http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf
 
29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf